Ioana Dumitrașcu e una din mămicile exemplu care alăptează și slăbesc sănătos ! 
Cheia este răbdarea și o  alimentație sănătoasă.  Aici găsiți grupul de susținere 👉
Este mămica care a înțeles ca in timpul alăptării sunt interzise dietele si ca Primordiale sunt sănătatea mamei  și a copilului, lactatia si confortul emoțional. 
Noi credem in echilibrul dintre alimentele consumate, efortul fizic depus și lactație. Dietele drastice vin la pachet cu diminuarea sau pierderea lactației, iar primii care au de suferit sunt bebelușii  noștri. 
Slăbim frumos, sănătos și cu răbdare pentru totdeauna pentru că noi promovăm un stil de viața in care sănătatea este pe primul  loc.
Limita minima de calorii pentru o femeie care alăptează la început este de 1700 de kcal pe zi. In funcție de numărul de alăptării in decursul a 24 de ore si pe măsură ce bebelușul creste, numărul de calorii poate descrește.
Lactatia nu se pierde daca nu te alimentezi corespunzator, dar poate sa scada. Daca nu "hranesti" suficient corpul, laptele incepe sa se produca din rezervele de tesut adipos, cu preponderenta cel depus in sarcina.
In alaptare trebuie crescut aportul de proteine, implicit aportul de apa. Trebuie abordata o alimentatie sanatoasa, echilibrata, fara prajeli, produse de patiserie, "cocaturi", zaharul trebuie luat din fructe, astfel iti procuri si vitaminele si mineralele.
In cazul unei nutritii defectuoase, nu laptele are de suferit, ci organismul mamei, dar pentru a putea avea grija de bebe, mama trebuie sa fie sanatoasa.
In principiu trebuie sa aveti 3 mese principale si 2-3 gustari. Nu mancati cu minim 3 ore inainte de somn, fructele se mananca singure, de obicei ca gustare, cartofii, orezul, pastele se combina doar cu legume, incercati totusi sa le mancati cat de rar si in cantitati mici.
Nu trebuie sa va lipseasca proteina de la fiecare masa (oua, lactate, de preferat branza slaba, carnea, pestele). Preparati mancarea la cuptor, fiarta sau la gratar. Folositi ulei doar la salate, o lingura este suficienta. Mancati legume verzi. Evitati alimentele care provoaca alergii daca va stiti alergice. Evitati produsele slab preparate termic, fructe de mare, sushi, etc
Fiecare isi face meniul in functie de ceea ce prefera, nu exista un meniu universal valabil, trebuie avut grija la cantitate si tinut cont ce niste reguli de bun simt. Nu va infometati, slabiti cu o alimentatie sanatoasa!
Va prezentam câteva din meniurile Ioanei 


































































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dieta Daneza in imagini.

Idee de meniu sănătos pentru o săptămână