Cum slăbim ?
Avem un album cu Idei de meniuri sănătoase și ne alegem ce ne place. Fiecare va mânca ce-și dorește dar numai din alimente sănătoase, ne vom împrieteni cu alimentele care ne vor ajuta să slăbim în continuare, vom avea grijă cum le preparăm și cum le combinăm. Fiecare își cunoaște organismul și știe cam ce ar mânca a doua zi pentru că fiecare organism e diferit. Eu mâine la menținere la prânz aș mânca carne cu salată, tu poate ai mânca pește. De aceea nu există meniuri fixe pentru fiecare. Și la nutriționist dacă vă duceți, vă întreabă cam ce alimente vă plac și în funcție de asta va face un plan alimentar și tot trebuie să respectați. Și parcă nu te simți bine când trebuie să pleci undeva și nu ai timp să-ți gătești sau să-ți comanzi ce ți-a scris el acolo în foaie și de aceea de multe ori renunțăm .
Orele de masă sunt foarte importante, între mese dacă vă e foame luați o gustare. Trebuie să avem grijă să fie cel puțin trei ore între mese. Nu uitați de apa care-i foarte importantă. Renunțăm la prăjeli și la zahăr. Ne facem poftele o dată pe săptămână. Ne cântărim o dată pe săptămână, dacă am slăbit măcar -1 kg mergem pe drumul cel bun, dacă stagnăm înseamnă că organismul nostru a luat o pauză. Dacă stagnarea durează mai mult de 1 lună venim cu o schimbare în alimentație, introducem alimente noi, care sunt sănătoase dar nu ne plac la gust, încercați câteva zile de proteină animală, ouă, carne slabă, brânzică slabă, iaurturi naturale. Pastele să fie integrale, orezul sălbatic sau brun e mai bun decât cel alb. Folosim mereu doar o mână de paste sau orez nefierte. Carnea să nu depășească o palmă, nuci un pumn. Salata nu îngrășă, ci uleiul din salată de aceea stropiți doar cu câteva pufuri . Sarea mai putină, pentru că reține apa, lămâie în loc de oțet. Condimente naturale, nu Delikat și alte chimicale. Ciorbițe cât mai slabe, doar cărniță și legume (fără cartof) .
Avem o postare zilnică pe lângă album pe grupurile de susținere unde fetele își pun farfuriile. Secretul e să-ți pui și tu farfuria care o mănânci, durează 2 secunde să-ți faci o poză și să o pui. Așa ne corectăm una pe alta, învățăm, ne inspirăm, și te ține activă. Nu te lasă să greșești, ești conștientă să-ți pui o porție moderată, să fie frumoasă, să ai grijă cum gătești. Așa dacă ești singură n-ai să mai ții cont și poate nu vei reuși. Pe lângă faptul că slăbești ai satisfacția că ajuți și alte fete. Ideea e să mâncăm sănătos împreună!
Gândiți-vă că eu aș fi putut poate să slăbesc singură, dar dacă alegeam să fac asta, grupul asta n-ar mai fi existat azi. Tu azi poate n-ai fi fost fericită, gândește-te că poate și altă fată e în situația ta. Ai ocazia să faci un bine, ai ocazia ca să fii un exemplu pentru cineva și vei motiva la rândul tău. Important e să slăbim sănătos, fără să simțim că suntem la dietă.
Acum cine vrea și poate, e bine să ținem cont și de Nr caloriilor pe lângă mâncarea sănătoasă. Cum știm câte calorii să mâncăm pe zi. Asta e în funcție de fiecare persoană. Se calculează după vârstă, kg și înălțime. La majorietatea rata metabolică e 1500 calorii pe zi atât ar trebui să consume cineva ca să se mențină, ca să slăbească se scade un deficit caloric de -20% (300 calorii) și ne dă 1200 calorii + 500 calorii pentru lactație, trebuie să consumam 1700 calorii. Aici aveți un link în care să vă Calculați Rata Metabolica să vedeți fiecare câte calorii trebuie să mâncați pentru menținere și apoi să scadeți -20% pentry a slăbi.
👉http://www.doctor.info.ro/calculator_rmb.html
De asemenea foarte importantă e și mișcarea. Începeți cu plimbări lungi, apoi treptat măriți pașii. În caz că vă permiteți mergeți la sală, dacă nu faceți acasă. Dacă nu aveți buget puteți să faceți mișcare acasă, un dans de 10 min pentru început pe melodia care vă place. Mai sunt o grămadă de exerciții pe net pe care le puteți face acasă. Săriți coarda, vă va ajuta foarte mult. Eu zilnic postez link-uri de la diferite site-uri care promovează sportul. Dacă nu puteți să faceți sport, faceți treabă prin casa. Mișcare, mișcare și iar mișcare.
Precizez că nu sunt nutriționist, vă spun din experiența mea proprie în lupta cu kg. Am început în Ianuarie 2016 cu dieta daneză pornind de la 113 kg și continuând cu un stil de viață sănătos până în Ianuarie 2017 când am rămas însărcinată și aveam 87 kg. După un an în care am avut grijă ce mănâc și restricții la multe în timpul sarcinii am luat în greutate și am ajuns la 115 kg . În două luni le-am dat jos și am revenit la kg la care eram când am rămas însărcinată. Targhetul meu este de 65 kg și voi continua lupta cu kg alături de voi. Fac sport și sper ca în doi ani să fiu mândră de mine. Îmi doresc ca mesajul meu să ajungă la voi și să slăbim cât mai multe pentru a ne recăpătă încrederea în noi și pentru sănătate, să ne bucurăm de familia noastră. Succes tuturor !
Felicitari 💪 Doamne ajuta 🙏😍
RăspundețiȘtergereFelicitari...:* :*
RăspundețiȘtergereesti o invingatoare ,felicitari
RăspundețiȘtergere